Keresztény Értelmiségiek SzövetségeLogoJelmondat

Kapcsolat

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Győri Szervezete

Székhely:

1016 Budapest, Aladár u. 17.

Postacím:

H-9030 Győr,
Dinnyés utca 32.

Tel.: 36/96/332-504
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 1989-ben azért jött létre, hogy részt vegyen a kereszténység és magyarság újjáalakításában, mert – mint néhai alapító elnökünk dr. Csanád Béla teológiai professzor mondotta: "Semmiféle politikai és gazdasági reform nem lehet igazán eredményes az ember bensõ, lelki - erkölcsi - átalakulása nélkül, még kevésbé hit nélkül". A gyõri tagszervezet 1992-ben alakult meg.

Alapszabályunk az élet minden területére az evangelizációs küldetés tudatos kötelezettségû vállalását fogalmazza meg. Megalakulásunkkor a stratégiai célkitûzések megvalósításához spirituális és kulturális tevékenységgel "indítottunk".

A KÉSZ ELNÖKSÉGE ELSÕDLEGESNEK A SPIRITUÁLIS ÉLETET tartotta és tartja. Lehet egy közösség nagyon értékes, magasan qualifikált szellemi tevékenységgel; a "KERESZTÉNY" jelzõre csak akkor szolgál rá, ha tevékenységének alapja a közös ima, amelyre maga az Úr Jézus buzdít bennünket: "Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyûlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük". Közös zarándoklatokat szerveztünk, kezdetben egy naposakat, majd eljutottunk Csíksomlyóra, Lourdesbe, Fatimába is. A 2001. márciusi fatimai zarándoklat után májusban elindítottuk az "Imádkozó KÉSZ" - mozgalmat. A Szûzanya kérésének megfelelõen minden elsõ szombaton reggel 8 órakor közös szentmisén veszünk részt, ahol a közös engesztelõ szentáldozást végezzük el, azt követõen pedig közösen elimádkozzuk a rózsafüzért. 150-200 között van az engesztelõk száma, ami nagy öröm.