Keresztény Értelmiségiek SzövetségeLogoJelmondat

Kapcsolat

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Győri Szervezete

Székhely:

1016 Budapest, Aladár u. 17.

Postacím:

H-9030 Győr,
Dinnyés utca 32.

Tel.: 36/96/332-504
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2017. október 7.

Leírás

 

Máriagyűdi zarándoklat

 

Október 7-én a kora reggeli órákban indultunk útnak Máriagyűdre. A győri csoportból 31 fővel vettünk részt a KÉSZ országos zarándoklatán. A két héttel ezelőtt nálunk járt vajdasági csoport a reggeli imát énekelve mondta. Mi ezt így nem ismertük, de kérésünkre elküldték, és az autóbuszban már mi is ezzel az énekkel indíthattuk a napot.

 

A csodálatos környezetben található kegyhely két égbe magasló tornyával szinte csalogatja az arra járókat. Szerencsés megérkezésünk után szinte azonnal kezdődött a szentmise a szabadtéri oltárnál, melynek főcelebránsa Osztie Zoltán atya a KÉSZ korábbi elnöke volt, a homíliát Makláry Ákos atya, jelenlegi elnök mondta, ami a Jel újság honlapján olvasható. Több, mint 20 KÉSZ csoportból érkeztek zarándokok a határon innen és túlról, akik számára igazi töltekezés, felfrissülés volt ez az együttlét, valóban megtapasztalhattuk Isten jelenlétét életünkben. A szentmise után családias fogadtatásban volt részünk, meleg ebéddel kínáltak a helyiek. Ebéd után Polgár Péter kántor nagy szakértelemmel mutatta be a templomot, és a környék történelmi eseményeit. Külön köszöntötte a győrieket, ő maga 1981 óta szolgál ebben a templomban. Ezt követően a pécsi Zsolnay égetett mázas kerámiából épített keresztút mellett elhaladva vettünk részt a rózsafüzér „körmeneten”, ami minden résztvevő számára a zarándoklatot megkoronázó élményt adott. A negyedik titok elimádkozásakor érkeztünk a fájdalmas Szűzanya szobrához, ahol mindenki letehette az őt foglalkoztató terhét, kéréseit. Ezen a helyen külön imát mondtunk a Kárpátalján élő magyar testvérekért. A templomba visszatérve litániával köszöntük meg ennek a napnak az ajándékait, az eddig említetteken kívül a gyönyörű időjárást, az együtt töltött perceket, beszélgetéseket.

 

Reményeink szerint mindenki szívesen fog visszaemlékezni erre a zarándoklatra, ami új utakra hív minket a jövőben is. Lélekben magunkkal hoztuk gondjainkat, de hisszük, hogy többen megtalálták a megoldást is problémáikra. A zarándoklat segített abban, hogy az igazán fontos és értékes dolgokra tudjuk figyelni.