Keresztény Értelmiségiek SzövetségeLogoJelmondat

Kapcsolat

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Győri Szervezete

Székhely:

1016 Budapest, Aladár u. 17.

Postacím:

H-9030 Győr,
Dinnyés utca 32.

Tel.: 36/96/332-504
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

XVIII. évfolyam   2. szám                                           2010. augusztus

„Igazságot vegyél, de el ne adj soha bölcsességet, törvényt, okosságot” 

„Aki komolyan törekszik az igazságra, életet szerez és dicsőséget.”     

(Példabeszédek könyve)

 

 

Sajnos ez az igazság hiányzik a magyar sajtóból. Most, amikor még csak sejtések jutnak ki az új magyar kormány médiapolitikájáról, itthon a „sajtószabadság” védelmében aláírásgyűjtésbe kezdenek bizonyos elemek, akik ezt szívest örömest kiviszik külföldi hadszínterekre is, és már a külföldi sajtóban is démonizálják azt a magyar kormányt, amelyik hitelességét mi biztosítottuk, a magyar szavazók többsége. A magyar haza ellenére tett cselekedeteik a hazaárulást teljes egészében kimerítik. A kormány kötelessége, hogy az igazságot megőrizze számunkra. Nincs az a sajtó, melynek „szabadsága” felülírhatná a társadalmi önrendelkezés jogát. Ez a társadalom az erkölcs, az igazság, a deviancia leleplezése, az emberi értékek védelme mellett tört lándzsát, amikor nagyon felelősen választott. Nem kér abból a sajtóból, amely képes naponta a hat óra iskolai képzés során átadott értékeket nap-nap után lerombolni. Ez a sajtónak a közjó elleni ártalma.

Ez a kormány nagyon nagy felhatalmazást kapott arra, hogy ne rettenjen meg a „függetlenség”, avagy a „szólásszabadság” sokszorosan elárult jelszavainak üzletszerű kéjelgőitől, akiknek az emberit, az értékest lealacsonyító fondorlatait tapasztalhatjuk reggel, este, éjjel-nappal. Az az államhatalom, amely a néptől kap kellő felhatalmazást, a nép előtt kell megvédje az emberi személyt és méltóságot, a nép felemelését és védelmét kell szem előtt tartsa. Mindent, ami ez ellen hat, akármekkora nézettségű is, el kell taposnia.

 

Csíksomlyói zarándoklat

 

41 fős csapatunk pénteken reggel indult útnak Dékány Ferenc atya vezetésével, aki kiváló lelki- és idegenvezetőnk is volt egyben.

Az autóbusz Nagyvárad, Királyhágó, Körösfő, Torda, Marosvásárhely érintésével érkezett Csíkszerdára. Pünkösd szombatján részt vettünk az ünnepi szentmisén a somlyói nyeregben a Hármashalom oltár előtt mintegy 600 ezer nemzettársunkkal egyetemben.

Az ember gyenge és kicsi, de Isten kitartó szeretete vigasztalja őt - mondta Böjte Csaba, és hozzátette: Jézus is mindenkit bátorított, hitte, hogy a bűnös emberek is újra tudják kezdeni az életüket. Beszédében a szónok felidézte Szent István példáját is, aki nem azon siránkozott, hogy milyen sok a pogány ember, hanem hatalmas életerővel, munkával és szeretettel új világot teremtett a Kárpát-medencében.

Másnap a zarándokok megtekintették Göröcsfalván az árpádkori erődtemplomot, valamint a csíkrákosi vártemplomot. Egy Gyimesi-hágón tett kirándulás után Csíkszeredán a Makovecz Imre által tervezett csodálatos templomban vett részt a zarándokcsapat a szentmisén, majd hazaútban megtekintettük a bánffyhunyadi református templomot, és a nagyváradi kis bazilikát.

img_0533_web 

 

A KÉSZ ORSZÁGJÁRÁSA

" Az evangélium igazságát megőrizzük számotokra” (Gal. 2,5.)

 

Úgy gondolom, az elmúlt félév sikeres KÉSZ rendezvényeket hozott. Hiteles, igaz férfiak szóltak hozzánk, és történelmi tényekkel igazolták azokat az igazságokat, melyeket mi tudtunk magunkról, tudtunk magyarságukról. Sajnos az utóbbi időben a radikálisabb elemek próbáltak felhasználni bizonyos divatos, de az igazságtól messze járó - főleg a pogányság irányába mutató - elemeket hamis prófétáktól. Ezek cáfolatát, az evangéliumi igazságot kaphattuk Bollok Ádám régész, Hegedűs András történészek tolmácsolásában. A Keresztény gyökerek és a boldog magyar élet című rendezvénysorozat célja elmélyíteni a magyarság nemzettudatát, megszilárdítani népünk önbecsülését, ami csak a kereszténység komolyan vételével érhető el.

 

Felhívom a figyelmet az országos hírű előadó Szijártó István egyetemi docens, a Százak Tanácsának szóvivője 2010. szeptember 6-ai nagyszerű előadására, melynek címe: Tradicionalizmus és liberalizmus

 

2010. évre tervezett további rendezvények

 

2010 október 9.  ORSZÁGOS KÉSZ ZARÁNDOKLAT GYŐRBEN

 

2010 november 20.

A Győri KÉSZ 18. jótékony célú hangversenye a Richter Teremben

 

„Könnyű zene komolyan - komoly zene könnyedén” címmel

 

2010 decemberében TAGGYŰLÉS a Hittudományi Főiskolán

A közgyűlés pontos idejéről és a napirendi pontokról, időben-levélben értesítést küldünk.

 

ORSZÁGOS KÉSZ ZARÁNDOKLAT GYŐRBEN

 

Nagy megtiszteltetés érte helyi csoportunkat, a KÉSZ közgyűlésen városunkat jelölték ki az országos KÉSZ zarándoklat helyszínéül. Október 9-én fogadjuk az ország valamennyi csoportjából azokat a zarándok testvéreinket, akik a Könnyező Szűz Anya oltárához jönnek imádságos lelkülettel. Kérem a győri KÉSZ tagjait, hogy minél nagyobb számban vegyünk részt mi is a zarándoklaton! Szükség van mindenkinek az imádságára, feladatunk az evangelizációs tevékenységben való részvétel, melyet ily módon is képviselhetünk.

 

Örvendetesnek tartjuk, hogy az engesztelés 10. évében az Imádkozó KÉSZ mozgalom egyre több keresztény testvérünket érint meg, akik minden hónap első szombatján tartott szentmisén és rózsafüzér imádkozáson részt vesznek. Bóna László helynök úr továbbra is szívén viseli a KÉSZ sorsát, de egészségi állapota miatt az elmúlt időszakban Galavits József plébános úr vállalta a szentmisék megtartását. Köszönjük.

 

X    X    X    X    X

 

Kérem tagtársaimat, hogy a 2010. évi tagdíjfizetési kötelezettségüket az előadások előtt, illetve a Nyúli Bank alábbi számlaszámára történő utalással teljesítsék:  59200109-16009314

 

 

KÉSZ-HÍRLEVÉL  A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezetének tagsági értesítője. Megjelenik: évente háromszor.

Szerkeszti: dr. Ottófi Rudolfné elnök Tel: 96/332-504
Internet
: kesz.gyor.hu  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.