Keresztény Értelmiségiek SzövetségeLogoJelmondat

Kapcsolat

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Győri Szervezete

Székhely:

1016 Budapest, Aladár u. 17.

Postacím:

H-9030 Győr,
Dinnyés utca 32.

Tel.: 36/96/332-504
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
XVI. évfolyam
2008. február

 

H í r l e v é l   h e l y e t t

Kedves Tagtársam!

Sajnálatos, hogy még mindig a győri KÉSZ elnökeként jelentkezem, igaz, már csak ügyvezető elnökként.

Az is sajnálatos, hogy az időjárási viszontagságok miatt későbbi időpontban megtartott közgyűlésen mindössze 35 KÉSZ-tag jelent meg. Nagy baj lenne, ha KÉSZ-tagjaink is közömbösségbe süllyednének. Hiszen a hitvalló keresztény embernek mindig tudnia kell, hogy bármilyenek is a közéleti vagy politikai körülmények, neki az adott közegben kell tanúságot tenni Jézus Krisztusról, és az általa tanított értékekről. Egy keresztény közösség - mint amilyen a KÉSZ - erőforrás a küldetéshez, hiszen számítunk, mert számíthatunk egymásra. Érdemes egy ilyen közösségbe energiát fektetni! Érdemes törődni a sorsával, a jövőjével! Városunkban megmaradtunk 1992. május 22-ei megalakulásunk óta hiteles, értéket termő szervezetnek: ismernek bennünket, és odafigyelnek arra, amit mondunk, amit képviselünk. Csak így érdemes - és így is kell a jövőben is - működtetni spirituális és kulturális evangelizációs szervezetünket, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségét. Ehhez viszont a tagság lelkesebb hozzáállására van szükség. Megérdemli a KÉSZ!!!

A közgyűlésen Nagy Árpádné (Ancsi) titkár, Ruppertné Hutás Kinga és Takács Ferenc elnökségi tagok mellett a jelenlevők - javaslatomra - Ottófi Rudolfnét (Edit) választották az elnökségbe Muzsay Zsuzsanna helyett, aki - mint én is - sokat tartózkodik Budapesten. Így - mi ketten - a győri KÉSZ elnökségi munkájában nem tudunk a szükséges mértékben részt venni. Az Ottófi-házaspár alapító KÉSZ-tagjaink; jelenlegi alpolgármesterünk nyolc éven keresztül volt a győri KÉSZ elnökségi tagja. Editke máris készségesen segít az elnöki teendők ellátásában.

Tájékoztatom tagságunkat, hogy országos elnökünk, dr. Osztie Zoltán kérésének megfelelően, a közgyűlésen kértem a jelenlevőket, hogy az Albert házaspár által kezdeményezett, az egészségbiztosítás privatizációja elleni népszavazáshoz -civil szervezetként - vegyünk részt az aláírásgyűjtésben. Szinte mindenki vitte magával a hitelesített aláíró íveket. Végeredmény: 772 (hétszázhetvenkettő) aláírást továbbítottam a KÉSZ budapesti központjába. Hálás köszönet azoknak, akik kérésünket meghallva és meghallgatva 772 embert kerestek meg - eredményesen.

Ebben az évben folytatódnak az első szombati engesztelések a bazilikában, kéretik a KÉSZ-tagok buzgóbb együtt-imádkozása! Három kulturális rendezvény lesz:

Március 5. (szerda) 18 óra:
a győri KÉSZ országjáró, 125. kerekasztal-beszélgetését moderálom a szokott helyen (Liszt F. u. 17.)
Vendégek: Harrach Péter, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke és parlamenti frakciójának tagja Dr. Hoffmann Rózsa, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójának tagja, a Parlament Oktatási bizottságának tagja Dr. Nagy Kálmán orvosprofesszor, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójának tagja, a Parlament Egészségügyi bizottságának tagja

Október 20. (hétfő) este 6 óra:
Wittner Mária halálraítélt, országgyűlési képviselő emlékezik az 1956-os forradalomra és szabadságharcra a szokott helyen (Liszt F. u. 17.).

November 22. (szombat) este 6 óra:
"Világhírű operakórusok és balettzenék" címmel hagyományos, 16. jótékony célú KÉSZ-hangverseny a Richter Teremben. Baross Gábor igazgató úr közbenjárására Budapestről a világhírű Nemzeti Énekkar (karigazgató: Antal Mátyás) érkezik hozzánk, és adja elő a csodálatosnál csodálatosabb operakórus-darabokat. A műsor majd plakátjainkon lesz olvasható.

FONTOS: legutóbbi levelemben megírtam a budapesti KÉSZ-központ válságos anyagi helyzetét. A 2007-es tagdíjbevétel kötelezően 25%-át (39,725,-Ft+hét tagtársunk összesen 14.000,-Ft-os támogatását=53.725,- Ft-ot) január 31-én átutaltam a központ bankszámlájára. Bár - megértve a gondokat - sokan befizették már a 2008. évi tagdíjat is, KÉRÉSÜNK: március 31-ig mindenki fizesse be a küldött csekken a 2008. évi tagdíját, mert a folyó kiadásokat most kell a központnak is kifizetni. Aki tud, tegyen hozzá egy keveset a kötelező tagdíjhoz! Ahogy mindenki befizette a 2008. évi tagdíját, már másnap annak 25%-át továbbítom Budapestnek. Kérem a megértést és a segítséget!!!

Győr, 2008. 02. 04.

Szeretettel köszönti:

Lanczendorfer Erzsébet
               elnök