Keresztény Értelmiségiek SzövetségeLogoJelmondat

Kapcsolat

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Győri Szervezete

Székhely:

1016 Budapest, Aladár u. 17.

Postacím:

H-9030 Győr,
Dinnyés utca 32.

Tel.: 36/96/332-504
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha megmaradtok a szavamban….megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket”

(Jn 8,31.32)

Mi az igazság? Két pont között a legrövidebb út az egyenes. Két ember közötti legrövidebb út az egyenes, igaz beszéd, a párbeszéd. Ha az igazságot értékként kezeljük, annak mindenképp felszabadító, felemelő hatása van. Önmagában azonban az igazságkeresés, hasztalan próbálkozás. Az igazságkeresés akkor ér valamit, ha abból kicseng a szeretet és a bizalom. Sokan mondják, hogy ma értékválság van, nincsenek támpontok. Valóban sok minden ingadozik, a ma igazsága, holnap már lehet, hogy épp az ellenkezője. Nekünk, keresztényeknek azonban van példaképünk, aki állandó támpontot adó, örök igazság. Jézus Krisztus a Mennyei atya által kiszabott úton a szeretet útján haladt, és halad most is előttünk.

Isten azt akarja, hogy minden ember eljusson az igazság megismerésére, és ez által üdvözüljön (1Tim 2,4), de az igazság csak akkor tehet minket szabaddá, ha elismerjük nálunk feljebbvalónak. Csak Istennél van igazság (Ézs 45,24), ezért nem lehetünk addig szabadok, míg a magunk igazságát igyekszünk érvényesíteni és nem vetjük alá magunkat alázatosan Isten igazságának.


az emberhez méltó megoldás

A KÉSZ 25. évfordulójának megünneplésén vehettünk részt a Gödöllői Királyi Kastélyban. A KÉSZ, mint a legnagyobb civil szervezet jubileumán mintegy 350 egyesületi tag ünnepelt együtt. A szentmisét követően a megnyitó beszédet Osztie Zoltán Atya, a KÉSZ elnöke tartotta, utána Jókai Anna írónő osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A délelőtt hátralévő részében Mészáros József, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumának elnöke és a társaság tagjai, illetve vendégei köszöntötték az ünneplő közönséget.


 

 

Biztassuk egymást a jóra!

A jótékonysági hangverseny megszervezése az erdélyi, partiumi árvák megsegítésére irányult. A 1.500.000 Ft-os bevétel átadására május 18-án kerülhetett sor. A győri Szeretet napok rendezvényén személyesen adhattuk át Böjte Csaba testvérnek az összeget, tudva, hogy a felhasználásnak számos helye van. Isten áldja meg azokat, akik ezeket a gyerekeket gondozzák, nevelik, szeretetükkel erősítik.


URAM!
VEZESS ENGEM A HALÁLBÓL AZ ÉLETRE,
A HAZUGSÁGBÓL AZ IGAZSÁGRA!
VEZESS ENGEM A KÉTSÉGBEESÉSBŐL A REMÉNYSÉGRE,
A FÉLELEMBŐL A BIZALOMRA!
VEZESS ENGEM A GYŰLÖLETBŐL A SZERETETRE,
A HÁBORÚBÓL A BÉKÉBE!
ENGEDD, HOGY BÉKE TÖLTSE BE A SZIVEINKET,
A MI VILÁGUNKAT ÉS AZ EGÉSZ VILÁGMINDENSÉGET!

BÉKE, BÉKE, BÉKE! AMEN

(Teréz anya)


Imádkozó KÉSZ

Örömteli hírként osztom meg tagtársaimmal, hogy az első szombatokon egyre nagyobb számban vagyunk jelen a fatimai üzenet szellemében, a Szűzanya kérésének teljesítésére a szentmisén, a szentáldozásban és a rózsafüzér imádságban. Külön öröm számunkra, hogy a szenténekeket, illetve a liturgia egészét orgonaszó kíséri. Isten áldását kérjük Marics István atya papi szolgálatára, és köszönjük Katona Tibor karnagyúrnak is az áldozatos munkáját.

 


 

Fatima titka

"Az én Szeplőtelen Szívem győzni fog". Mit jelent ez? Azt, hogy az Isten számára nyitott, az Isten szemlélése által megtisztult szív erősebb minden fegyvernél. Mária "igenje", szívének szava megváltoztatta a világtörténelmet, mert bebocsátotta a Megváltót e világba - mert ennek az igennek a terében Isten emberré tudott lenni és örökre az marad. A Gonosznak van hatalma a világban, látjuk, újra meg újra megtapasztaljuk; van hatalma, mert a mi szabadságunk eltéríthető Istentől. Mióta azonban Istennek emberi szíve van és az emberi szabadságot a jóra, Isten felé fordította, nem a rosszra való szabadságé az utolsó szó. Azóta érvényes: "A világban üldözést fogtok szenvedni, de bízzatok, én legyőztem a világot" (Jn 16,33). Fatima üzenete arra biztat, hogy merjünk bízni ebben az ígéretben.

(Joseph Ratzinger bíboros
a Hittani Kongregáció prefektusa

2000.06.30.)


zirc-bakonybél

Tagtársaink kérésére testi-lelki feltöltődésnek, mintegy zarándokútnak szánjuk október 11-én zirci utazásunkat. Zircen a ciszterci bazilikában szentmisén veszünk részt, majd megtekintjük az arborétumot, az egyháztörténeti kiállítást. Innen az alig 20 km-re található Bakonybélbe megyünk, mely helyiség története összefonódott bencés apátságéval. A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban megtekinthető a zarándokudvar, a barokk stílusban épült plébánia templom, az arborétum és a gyógynövénykert.

A zarándoklat hitből fakadó együttlét, melynek célja, hogy hitünket, keresztény elkötelezettségünket megerősítsük.


 

 

Kobzos Kiss Tamás Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas énekes, hangszeres zenész, zenetanár lesz a vendégünk 2014. október 17-én a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Barsi Ernő (díszterem) termében.

 

 


Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművészt, érdemes művészt novemberben köszönthetjük rendezvényünkön.


Tagdíjbefizetést kérem: Nyúli Bank 59200109-16009314 számlaszámra befizetni

KÉSZ-HÍRLEVÉL A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezetének tagsági értesítője.

Szerkeszti: dr. Ottófi Rudolfné elnök Tel: 96/332-504
Internet
: http://kesz.gyor.hu E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.